CFC Gravel Event

 18 maart 2023  11:00 - 14:30

CFC Gravelevent op zaterdag 18 maart 2023
Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert Cycle for Charity wederom een gps-graveltocht! Na de geslaagde eerste editie in 2022 hebben we dit jaar weer mooie nieuwe routes, zodat deelnemers kunnen genieten van een mooie tocht over onbekende paden. De routes zullen voornamelijk over mooie en rustige Belgische gravelpaden, single-tracks, zandpaden en boerenwegen lopen.

 Afstanden
Er worden 4 afstanden aangeboden: 25km, 50km, 75km en 105km. De afstand van 25 km is nieuw dit jaar om zo meer fietsers de gelegenheid te geven om deel te nemen aan dit event. Voor de drie langste afstanden is een goed uitgeruste pauzeplaats  ingericht, waar de route van de 105 km twee keer langskomt.
Bij terugkomst in Nederland wordt je op de Belgisch-Nederlandse grens getrakteerd op een heerlijk speciaalbiertje (in de prijs inbegrepen)!
Daarna is het nog één kilometer tot de finish, waar je onthaald zult worden met een heerlijke hamburger van de barbecue (in de prijs inbegrepen).

De tocht
Vertrek- en startpunt van de route is in Stramproy. De route wordt niet uitgepijld, maar je ontvangt de route vooraf in gpx-formaat.
Tijdens de tocht dienen de normale verkeersregels in acht genomen te worden; er worden geen afzettingen of verkeersregelaars ingezet.
Deelname is op eigen risico, iedereen wordt geacht zelf een fiets- en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben (bijvoorbeeld via NTFU).

Starttijden zijn als volgt:
105 km tussen 11:00 – 12:00 uur
75 km tussen 12:00 –  13:00 uur
50 km tussen 13:30 – 14:30 uur
25 km tussen 13:30 – 14:30 uur

Aanmelden
Je kunt alleen deelnemen of met een groepje fietsen. Je zorgt zelf voor een GPS-systeem (de route wordt ruim van tevoren doorgegeven) of rijdt mee met andere deelnemers met een GPS-systeem. Iedereen dient zich individueel aan te melden, dus ook als je met een groep deelneemt. Er wordt gezorgd voor een bezemwagen met wat klein materiaal en een EHBO-kist.

Finish
Vanaf 15:30 uur worden de eerste finishers verwacht bij de Maroy-Bar in het centrum van Stramproy. Deelnemers kunnen hier gebruik maken van een welverdiende warme hap en kunnen onder het genot van een drankje samen de dag nog doornemen.

Deelnemen?
Wil je ook deelnemen aan dit gezellige event, schrijf je dan nu in! Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 p.p. als je vooraf inschrijft, of € 15,- op de dag zelf. De prijs is inclusief de route in gpx-formaat, een speciaalbiertje onderweg en een hamburger van de bbq.

Goede doel: Stichting Leefbaarheid Stramproy
De netto-opbrengst van het event is geheel bestemd voor het goede doel. De opbrengst van de evenementen van Cycle for Charity in 2023 en 2024 zal geheel ten goede komen aan Stichting Leefbaarheid Stramproy om daarmee het personenvervoer van ouderen en zorgbehoevenden woonachtig in Stramproy en omgeving te kunnen faciliteren.

   Naar het inschrijf-formulier