Stichting Leefbaarheid Stramproy

De opbrengst van de evenementen van Cycle for Charity in 2023 en 2024 zal geheel ten goede komen aan Stichting Leefbaarheid Stramproy

De opbrengst van de evenementen van Cycle for Charity in 2023 en 2024 zal geheel ten goede komen aan Stichting Leefbaarheid Stramproy.

Leefbaarheid Stramproy heeft 3 programma’s:
1.  Bus-programma: hiermee wordt (rolstoel)busvervoer aangeboden aan mensen met een beperking die niet zelfstandig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer
2.  Fietsprogramma: voor minder valide inwoners wordt een uniek fietsprogramma aangeboden. Er zijn 3 rolstoelfietsen en 4 duo-fietsen met aanhanger.
3.  Evenementenprogramma: er worden activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen in Stramproy.

Samengevat is Leefbaarheid Stramproy een dynamische stichting waarbij de vrijwilligers graag de handen uit de mouwen steken en daarnaast ook helpen bij activiteiten van andere verenigingen in Stramproy.

Lees hier het artikel ‘Fietsen met een (grote) boodschap‘ uit De Limburger van 9-11-2023


Bekijk de website van dit goede doel

FrameRunning

FrameRunning is een sport voor mensen die in het dagelijks leven een rollator, rolstoel of loophulpmiddel gebruiken.

Cycle for Charity zet in 2022 weer diverse activiteiten op touw om geld te verzamelen voor ‘framerunning‘, een sportaanbod voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. Cerebrale Parese, Spina Bifida, MS, hersenbloedingen of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator, rolstoel of een loophulpmiddel gebruiken om zich voort te bewegen. Met een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur kunnen mensen met een lichamelijke beperking zich voortbewegen door te lopen of te rennen.


Bekijk de website van dit goede doel

Matchis

Dorpsgenoot Janne Maes vormde voor Cycle for Charity de aanleiding om voor het jaar 2019 te kiezen voor de stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonatie.

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Janne heeft lymfklierkanker en zus Lieke blijkt een gedeeltelijke donormatch te zijn. Ondanks extra risico, is hier toch voor gekozen om tijd te besparen. Dankzij haar zus en Matchis heeft Janne zeker weer toekomst! Het onderzoek om een match te vinden kost geld. Cycle for Charity zette in 2019 weer diverse activiteiten op touw om dit bij elkaar te verzamelen.

In december 2019 is een cheque ter waarde van maar liefst 10.000 euro  aan een vertegenwoordiger van Matchis overhandigd.


Bekijk de website van dit goede doel

Stichting Leefbaarheid Stramproy

Het goede doel van 2018 was Stichting Leefbaarheid Stramproy.


Bekijk de website van dit goede doel

Five4Five

Het goede doel van 2017 was Artsen zonder Five4Five, kankeronderzoek in Maastricht.


Bekijk de website van dit goede doel

Ronald McDonaldhuis Maastricht

Het goede doel van 2016 was het Ronald McDonaldshuis in Maastricht.
Daniel den Hoed-stichting

Het goede doel van 2015 was de Daniel den Hoed-stichting.
Artsen zonder Grenzen

Het goede doel van 2014 was Artsen zonder Grenzen